Kornelius Badkamers & Keukens
Kornelius Badkamers & Keukens
Koperslager 4
9502 DA Stadskanaal
059 961 6016 - luc@badkamersenkeukens.nl
 • Persoonlijk advies
 • Vakmanschap en expertise
 • Van ontwerp tot installatie
 • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Badkamer indelen - Badkamer indelen Badkamer indelen - Badkamer indelen
Tips om je badkamer slim in te delen

Badkamer indelen

Bij het goed indelen van een badkamer staan jouw wensen voorop. Daar luisteren we goed naar. Samen gaan we aan de slag met jouw droombadkamer. We kijken daarbij naar de technische mogelijkheden. Hierbij denken we altijd in oplossingen. Met het juiste advies is niets te gek en is alles mogelijk. Meer weten? Maak direct een afspraak. Dan gaan we samen aan de slag met de slimste indeling.

MAAK EEN AFSPRAAK

Badkamer indelen - 1 Jouw wensen

Wat zijn jouw wensen voor je nieuwe badkamer?

Vóór onze badkamerspecialist begint met het ontwerp van jouw droombadkamer, luistert hij goed naar je wensen en verwachtingen. Zo maken we je badkamerontwerp zo persoonlijk en uniek mogelijk. Het helpt ons als je voorbeelden meeneemt van badkamers die je aanspreken. Ook foto’s en afmetingen van je huidige badkamer komen hierbij van pas.

2 Tips om ideeen te verzamelen Tips om ideeën te verzamelen

Verzamel al je ideeën voor jouw ideale badkamer. Dat help ons om tot een goed ontwerp te komen. Hier vind je meer inspiratie:

Badkamer indelen - 2 Tips om ideeen te verzamelen

Badkamer indeling maken

Om een badkamer indeling te maken die past bij jou, stellen we je een aantal vragen over jouw levensstijl en budget. Met jonge kinderen is een bad vaak een wens. Ben je wat ouder, dan kunnen we je adviseren over een toekomst-proof badkamer. En geniet je graag van het goede leven, dan laten we je fijne wellness opties zien, zoals een whirlpool, Sunshower of stoomcabine.

Tip: maak zelf een ontwerp met onze 3D-ontwerptool

Badkamer indelen - 3 Badkamer indeling maken
Badkamer indeling maken

De juiste maten 

Voor het ontwerp van je badkamer heeft de badkamerontwerper de juiste maten van je badkamer nodig. Als je een schetsje met de afmetingen van je badkamer meeneemt, kan hij aan de slag met een ontwerp. Meet niet alleen de oppervlakte, maar geef in je schets ook aan hoe hoog de ruimte is, waar de deur zit, op welke hoogte het raam zit en waar de toiletafvoer zit. Waterleidingen zijn vaak wel te verplaatsen, maar een toiletafvoer is een stuk ingewikkelder. Handig: in je persoonlijke account kun je al jouw badkamergegevens opslaan.

Vergeet de verlichting niet. Een goed lichtplan zorgt voor een goede sfeer en licht op plaatsen waar je het nodig hebt.

4 Top 7: tips badkamer indelen Top 7 tips badkamer indelen

We hebben talloze tips om je badkamer slim in te delen. We zetten er hier alvast zeven voor je op een rij:

 1. Kies voor zwevende meubels en een hangtoilet. Zo kun je makkelijk de vloer dweilen.
 2. Opbergruimte heb je nooit genoeg. Kies daarom voor een slim, functioneel badkamermeubel of spiegelkast. Of kies voor een badmeubel op maat om de ruimte optimaal te benutten.
 3. Tegels bepalen in grote mate de sfeer. Neem de tijd om een juiste keuze te maken in het ruime assortiment.
Badkamer indelen - 4 Top 7: tips badkamer indelen
Badkamer indelen - 4 Top 7: tips badkamer indelen

4. Vergeet de verlichting niet. Een goed lichtplan zorgt voor een goede sfeer en licht op plaatsen waar je het nodig hebt. Tegenwoordig is energiezuinige ledverlichting de standaard.
5. Ga voor een complete badkamer waarin al het sanitair mooi op elkaar is afgestemd. Veel mooie merken bieden allerlei complete badkamerseries.
6. Kies voor een elektrische radiator en elektrische vloerverwarming. Hiermee kun je alleen je badkamer verwarmen, onafhankelijk van je cv. Wel zo energiezuinig!
7. Vergeet het plafond niet, want dat is heel sfeerbepalend. Wist je bijvoorbeeld dat je voor een zwart of taupe plafond kan kiezen?

Badkamer indelen - Banner - badkamer ontwerpen

Ga aan de slag met je nieuwe badkamer

Bruis je van de ideeën? Een mooie inloopdouche, een vrijstaand bad. Maar hoe past dat in je badkamer? Probeer het meteen in het Baden+ badkamer ontwerp programma en laat je nieuwe badkamer tot leven komen!

Zelf 3D ontwerpen
Gratis online tool. Krijg ideeën voor inrichting en stijl.
Badkamer indelen - 5 Hoe kleine badkamer indelen?

Hoe kleine badkamer indelen?

Om een kleine badkamer slim in te delen zijn er allerlei multifunctionele producten en slimme oplossingen. Belangrijk is om ook in een kleine badkamer voldoende bewegingsruimte te behouden. Soms betekent dat keuzes maken. Maar het hoeft niet altijd. Zo kun je ook douchen in bad, of kiezen voor een hoek- of afgeschuind bad. Er zijn allerlei compacte opbergmeubelen en toiletten. Ook zijn allerlei ruimtebesparende douchedeuren mogelijk: schuifdeur, deur met een kleine draai of inklapdeur. Met transparant glas blijft het ruimtelijk. En wat dacht je van een halfhoge scheidingswand om de douche of toilet af te scheiden?

Tegels kiezen in jouw stijl

Bijna net zo belangrijk als de indeling van je badkamer, is een goed tegelplan. Neem dus vooral de tijd om de juiste badkamertegels te zoeken. Je badkamerontwerper kan je adviseren welke tegels geschikt zijn voor jouw badkamerwensen.

Tip: download het stappenplan tegels kiezen

Badkamer indelen - 6 Tegels kiezen in jouw stijl
Badkamer indelen - 6 Tegels kiezen in jouw stijl

Wist je dat...

 • ...tegels, de kleur, legrichting en afmeting, grotendeels de sfeer van je badkamer bepalen? Bezoek een showroom om tegels te zien én te voelen.
 • …tegels een belangrijk effect hebben op de ruimtelijkheid? Grote, lichte tegels vergroten over het algemeen optisch de ruimte.
 • … je ook een voegkleur kunt kiezen? Een voegkleur in een donkerdere (cement)kleur is onderhoudsvriendelijker.
 • …tegels een R-waarde hebben die bepaalt hoe ruw een tegel is. Hoe hoger de waarde, hoe minder kans op uitglijden. 
Badkamer indelen - advies vakman

Afspraak thuis voor een badkamer ontwerp

Natuurlijk wil je een ontwerp dat volledig uitvoerbaar is. Daarom zal een ontwerper meestal nog bij je thuis willen kijken. Dan controleert hij de maten nog een keer, kijkt of de muren haaks zijn en onderzoekt de bouwtechnische mogelijkheden voor jouw badkamer. Maak daarom een afspraak met ons. We helpen je graag!

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Ontdek meer… laat je inspireren 

Badkamer indelen - Polaroid duurzame badkamer

Tips voor een duurzame badkamer

De badkamer is bij uitstek de plek om water en energie te besparen. We geven je graag allerlei tips.

Badkamer indelen - Polaroid Zo deel je een toilet slim in

Zo deel je een toilet slim in

Ontdek 7 leuke ideeën om je toilet in te richten. Welke fontein of wc kies je bijvoorbeeld?

Badkamer indelen - Polaroid Badkamer indelen

Tips voor een slimme badkamerindeling

Krijg tips en advies van Kornelius Badkamers & Keukens voor een goede badkamer indeling. Jouw wensen staan hierbij voorop.

Badkamer indelen - Banner - Bezoek onze showroom

Bezoek onze showroom in Stadskanaal

Ben je op zoek naar inspiratie? Kom naar onze showroom om onze badkameropstellingen te bekijken. Ontvang een geheel vrijblijvend persoonlijk advies van onze badkamerspecialist. 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Met liefde gemaakt
Afspraak maken